Hoe werkt bezorgen via HomeTaste?

Rider worden via HomeTaste betekent flexibiliteit en vrijheid. Elke bezorgorder die jij accepteert is een directe opdrachtovereenkomst tussen jou en de horecazaak. Bezorgen via HomeTaste kan op twee manieren:

  • Hobby: Je kunt in dat geval per vier weken €648,48 verdienen. Bereik of overschrijd je de limiet, dan wordt je account tijdelijk geblokkeerd, tot de vier weken voorbij zijn. Doe je dit twee keer? Dan kun je alleen met HomeTaste verder werken als beroepsmatige bezorger.
  • Beroepsmatig: Bezorg zonder limiet. We vereisen dan een KvK- en BTW-nummer. Je kunt deze nummers verkrijgen door je te registreren bij de Kamer van Koophandel.

Wat zijn de vereisten om rider te worden?

Om te kunnen bezorgen met HomeTaste moet je een EER burger zijn en heb je het volgende nodig:

  • Een NL/EER Paspoort / identiteitskaart
  • Een smartphone – (iOS 11 en nieuwer) of Android (6.0 en nieuwer)
  • Een eigen vervoermiddel (fiets, scooter of e-bike) met de bijbehorende (veiligheids)uitrusting
  • Een IBAN rekening

Daarnaast moet je:

  • 16+ Jaar oud zijn
  • Naast de reguliere WA-verzekering hebben scooters nog steeds een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig
Wat verwachten we van jou?

Opdracht uitvoeren conform overeenkomst

Je haalt de orders op bij het restaurant en levert de order op tijd af bij de klant. Andere riders laten werken op jou account is niet toegestaan.

Klantvriendelijke communicatie

Je communiceert vriendelijk en respecteert horecapersoneel en klanten

Je houdt je aan de verkeersregels

Je respecteert andere weggebruikers en bent geen gevaar op de weg

Bij herhaalde klachten van restaurants en/of klanten hebben wij het recht om je rider account (permanent) te blokkeren. Bekijk hier de voorwaarden.

Checklist voordat je gaat bezorgen

Thermos rugzak

Dit moet een stevige voering hebben gemaakt van folie. De rugzak moet ten allen tijden hygiënisch en schoon zijn. Ook moet er een stevige sluiting op zitten. De reflecterende elementen op de rugzak dienen voor zichtbaarheid in het verkeer. Deze rugzakken dienen een minimale afmeting te hebben van 36cm x 36cm x 43cm. Bestel hier de HomeTaste Thermos rugzak voor €60.

Reflecterende jassen/shirts:

Moeten gemaakt zijn van reflecterend materiaal die de herkenbare punten van het lichaam uitlichten – nek, taille, polsen en schouders – om zeker te zijn dat riders in elke hoek zichtbaar zijn voor andere weggebruikers.