Het is verplicht om tijdens het bezorgen op zijn minst een thermos tas of rugzak te gebruiken en jas of shirt met reflecterende elementen te dragen tijdens het bezorgen om er zeker van te zijn dat je veilig de weg op gaat. Deze uitrusting hoeft niet perse van HomeTaste te zijn. Heb je nog geen thermos rugzak? Bij HomeTaste kan je voordelig een thermos rugzak afnemen voor €60. Stuur ons een mail naar riders@hometaste.nl.

Reflecterende jassen/shirts: moeten gemaakt zijn van reflecterend materiaal die de herkenbare punten van het lichaam uitlichten – nek, taille, polsen en schouders – om zeker te zijn dat riders in elke hoek zichtbaar zijn voor andere weggebruikers.

Kleine thermos tassen: moeten bekleed zijn met folie en isolatiemateriaal en voorzien zijn van een rits om te zorgen dat het eten warm blijft tijdens het bezorgen. De minimale afmetingen van de tas zijn 35cm x 26cm x 35cm.

Thermos rugzakken: moeten een stevige voering hebben, gemaakt van folie. De rugzak moet ten allen tijden hygiënisch en schoon zijn. Ook moet er een stevige sluiting op zitten. De reflecterende elementen op de rugzak dienen voor zichtbaarheid in het verkeer. Deze rugzakken dienen een minimale afmeting te hebben van 36cm x 36cm x 43cm.

Verzekering: bezorger is verplicht zich te verzekeren tegen de risico’s van schade, zoals schade aan materialen of arbeidsongeschiktheid. Meer specifiek is Bezorger verplicht een WA-verzekering af te sluiten wanneer hij bij de uitvoering van de Opdracht gebruik maakt van een gemotoriseerd vervoersmiddel.